Jesper Eriksson
Foto: Team Fabbe/Sören

Jesper Eriksson förlänger kontraktet med Villa

Villas viktiga mittfältsmotor Jesper Eriksson har förlängt kontraktet med ytterligare tre säsonger. Många trodde att Jesper skulle röra på sig norrut så det här är ett riktigt skönt besked för alla Villa-fans.

Under de fem åren Jesper lirat i Villa har han utvecklats till en fantastiskt duktig mittfältare med bra spelsinne som ofta sätter igång anfallen från egen planhalva. Brechen, som han också kallas, är också en ödmjuk lirare vid sidan av planen som alltid levererar citat efter citat till media. Alltid kritisk med en stor vinnarskalle.

Senaste säsongen knåpade Jesper ihop 48 poäng genom 10 mål och 38 assist. Visst, Villa har bra hörnskytte och Jesper har varit hörnläggare ihop med Danne men är ändå en starkt bidragande faktor till Villas offensiv. Han fick också äntligen chansen i landslaget som lyckades återta VM-guldet från Ryssland. Jag såg alla matcher och tycker Jesper gjorde väldigt bra ifrån sig där med.

Efter den tunga semifinalförlusten mot Bollnäs började rykten florera om att Jesper skulle lämna Villa för Sirius eller Hammarby. Sen kom dessutom chocken att Daniel Andersson lägger skridskorna på hyllan. Många var nog helt säkra på att det inte skulle bli någon fortsättning i Villa för Jesper så det kom nästan som en chock att han kritat på för hela tre nya säsonger. Till VLBK.se säger Jesper:

Visst ska det bli härligt att fortsätta i Villa Lidköping. Slutet på säsongen blev tungt, men nu får vi ta nya tag

Nu står det klart att Villa får behålla hela sin trupp utöver Danne, och dessutom fått in Felix Pherson, så det ser helt klart lovande ut inför kommande säsong. Många ansåg nog att det var den här säsongen som var den stora chansen till SM-guldet. Saker brukar falla in när man minst anar det så jag är optimistisk och tror att det kommer när Villa är som minst guldfarvoriter.

High five Jesper och kul att du vill fortsätta i Villa Lisch!

  • Per Eriksson

Kommentera

Kontakta mig

  • hej{at}pereriksson.net

Söker du något på sajten?