Presskonferens Felix Pherson nyförvärv

Felix Pherson klar för Villa

Idag presenterade Villa Lidköping Felix Pherson som det första nyförvärvet inför säsongen 2017/2018.
23-åringen kommer närmast från Villas ärkerival Vänersborg där det blev ett något märkligt slut på säsongen.

Inför den tredje kvartsfinalronden mot Villa blev Felix Pherson petad trots att han, i mitt tycke, varit en av Vänersborgs bästa spelare när ryssarna bara körde själva och inte fick ut något. Det blåste mycket kalla vindar i Vänersborg vid det här laget och utåt sett verkade det vara mycket som inte stod rätt till i laget och föreningen. Till Bandypuls sa Magnus Nordin att ledarstaben inte tyckte att Felix hade presterat tillräckligt bra, samtidigt som Felix meddelat Vänersborg att han inte tänkte fortsätta i klubben efter säsongens slut. 

Felix har IFK Rättvik som moderklubb och har representerat Edsbyns IF i fyra säsonger innan det blev två säsonger i Vänersborg. Utöver det har Felix även spelat i U15, U17 och U19-landslaget. Han är en stor (191cm) och fysisk halv/mittfältare med bra fart under rören, vilket kommer passa bra bland Villas generellt korta spelare. Felix har smällt på några Villa-spelare ganska duktigt senaste säsongerna, skönt att slippa det nu.

Jag tror att Felix fart, styrka och spelstil kommer passa väldigt bra i Villa och kan bli en viktig del i jobbet med att täcka upp luckan efter Daniel Andersson. Kontraktet är på 2+1 år och han kommer lira med nummer 9 på ryggen.

Välkommen till Villa Felix!

  • Per Eriksson

Kommentera

Kontakta mig

  • hej{at}pereriksson.net

Söker du något på sajten?