Villa Lidköping - Vetlanda träningsmatch
Foto: Team Fabbe/Sören

9-1 till Villa i säsongens första träningsmatch

Många har väntat och äntligen är Villas säsong 2017/2018 igång på riktigt efter säsongens första träningsmatch mot Vetlanda. Hur klarar sig Villa utan Danne? Hur bra är nyförvärven? Vad är status på Davva? Blandar Borstner saft? Vem vare som kasta? Frågorna är många.

Vetlanda kom till Lidköping igår utan skadade Johan Löfstedt och med en del förändringar i truppen inför årets säsong. Många har tippat Vetlanda som ett topplag i år så jag hade förväntat mig att få se en tajt och jämn match. Med 4–0 till Villa efter 18 minuter och 9–1 efter 91:23 kunde man nästan tro att Villas motståndare var NLTs stab.

Villa öppnade matchen med bra tempo och hade dom haft finskt krut i form av Kimi Räikkönen i laget hade det definitivt varit pole position. Trots att Villa fortfarande saknar skadade Tobias Backman, med Felix Pherson som ny vänsterhalv och lite positionsförändringar här och där märktes det ändå att grundspelet finns där – även om det stundtals hackar lite och gör ont i ögonen, som när man hackar lök.

Felix Pherson såg lovande ut på vänsterhalven. Tung när han kommer med fart och deltog mycket i Villas uppspel. Juniorerna tar för sig mer och mer, kanske vågar dom bjuda upp till dans i år? Jesper och Esplund makalöst bra på att driva igång anfall och göra magiska saker med bollen. Davva, ja han kan ju göra mål även från omklädningsrummet med ögonbindel för ögonen och en rundstav i handen. Bevisligen. Norrmannen då? Jodå jag såg några passningar och ett bra skott på en hörna från Nikolais klubba, men det kommer ta tid för han att komma in i Villas spel och det är för tidigt att uttala sig.

Efter en träningsmatch är det även för tidigt för att sia om hur säsongen slutar. Villa behöver jobba mer med sitt grundspel för att bli farligare i vinter. Istället för att gå runt och chansa på hörna/inspel vänds det ur och hem för mycket. Saker ska göras lite för snyggt för många gånger istället för att göra det enkla. När man vänder ur för femte gången och passar en medspelare som kommer utan fart tappar man hela anfallet. Får Villa ordning på det blir det tror jag absolut guld är möjligt. Annars tippar jag 4:e plats i grundserien och semifinal i slutspelet.

  • Per Eriksson

Kommentera

Kontakta mig

  • hej{at}pereriksson.net

Söker du något på sajten?